Mobil shuntstation tjener sig hjem fem gange

Internt kaldes den for ”Guldkalven”, den nye mobile shuntstation som Vestforbrænding har installeret i forbindelse med en stor ombygning af deres fjernvarmenet. Løsningen er udviklet og produceret af nordvestjyske Priess, der er ekspert i teknikhuse.

  • Kapacitet: Nominelt: 20 MW, trukket op til 37 MW
  • Udstyret med returpumpesystem, lavtemperaturshunt og trykreduktionssystem
  • Komponenter i henhold til Vestforbrændings standarder
  • Styring kompatibel med Vestforbrændings styring
  • Dimensioner: b x h x d = 700 x 320 x 340 cm
  • Rørsystem DN 200 inkl. PED med 100% NDT
  • Udvendig beklædning i profileret aluzink i ønsket RAL farve
  • Indvendig beklædning i perforeret stålplade, støjdæmpet og 100 mm rockwool
  • CE mærkning
  • Automatisk ventilation
  • Pumpesystem – Desmi pumper med ABB frekvensomformere

Kunde

I/S Vestforbrænding

Installationsadresse

Mobil løsning

Samarbejdspartnere

I/S Vestforbrænding

Ombygning kan blive kostbar

Normalt vil en ombygning betyde, at centralen er ude af drift i samtlige syv måneder. Så skulle den manglende varme produceres af gasgeneratorer, indtil den nye, permanente løsning var klar. Men det er en dyr løsning for både fjernvarmen og klimaet.

– Normalt vil det betyde ekstra udgifter til varme og en betydeligt større CO2-udledning, fortæller Jimmy Warming og Thomas Asbjørn, der begge er ledningsmestre hos Vestforbrænding. De to fagfolk havde en idé om en alternativ løsning og kom derfor i kontakt med Priess, der er specialist i teknikhuse.

Mobil løsning tjener sig hjem fem gange

Resultatet blev en mobil shuntstation fra Priess, som er indbygget i et mobilt teknikhus. Løsningen omfatter en lavtemperaturshunt i kombination med et trykreduktionssystem, så fjernvarmevandet fortsat kan leveres fra affaldsenergianlægget i Glostrup og direkte til fjernvarmekunderne.

– Alene besparelsen ved, at vi ikke skal bruge den dyre gas til at producere varme, betyder, at investeringen i den mobile shuntstation er tjent hjem mere end fem gange på kun syv måneder, siger Jimmy Warming.

Han fortæller, at udover besparelsen på mere end fem millioner kroner resulterer den mobile løsning også i en langt mindre CO2-belastning. Udledningen er reduceret med tusindvis af tons CO2, fordi Vestforbrænding kan bruge deres egen ”grønne” varme fra værket i Glostrup.

– Der er flere fordele med den mobile shuntstation, uddyber Lars Bech, produktchef hos Priess, og fortsætter:

– Fremløbstemperaturen ud til forbrugerne kan reduceres, og dermed opnår vi en ordentlig varmebesparelse i ledningsnettet.

Ingen driftsstop i de syv måneder

Hos Vestforbrænding er de generelt imponeret over den mobile shuntstations præstationer.

– På syv måneder har den produceret over 80.000 megawatt til 5.000 forbrugere. Den er dimensioneret til 20 MW, men vi har trukket op til 37 MW, fortæller Jimmy Warming.

Han fortæller videre, at shuntstationen fra Priess blev sat op på en uge, uden at der var stop i varmeproduktionen, og uden at der skulle suppleres med varme fra gaskedler.

Guldkalven har været en god investering

Den mobile shuntstation er specificeret og udstyret med komponenter efter Vestforbrændings ønsker. Det er lykkedes Priess at holde dimensionerne nede, så det er gået smidigt med at opnå de forskellige godkendelser i forbindelse med byggepladsregulativerne. Planen er at genbruge den mobile shuntstation i forbindelse med kommende projekter.

– Det har været et meget konstruktivt projektforløb, og når det så samtidig har udviklet sig til at være lidt af en guldkalv for os, så bliver det ikke meget bedre, opsummerer Jimmy Warming.

– Vi er stolte af, at vi har kunnet koge en kompleks opgave ned til en meget enkel løsning i form af en plug-and-play shuntstation, der virkelig har skabt værdi for kunden, siger Lars Bech fra Priess.

Fakta

Vestforbrænding skulle ombygge Lundebjerg varmevekslerstation i Skovlunde til en shuntstation på 80 MW, svarende til knap 5.000 boliger. Under ombygningen blev der installeret en mobil shuntstation som en midlertidig løsning.

Levering: On site 1 dag
Idriftsættelse: 2 dage

Relaterede kundecases

Skal vi drøfte dit projekt?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit behov og vores løsninger.

    Din specialist

    Lars E. Bech
    Produktchef – Teknisk Salg
    +45 5166 5064
    lbe@priess.dk