Spinoff skal erobre markedet for solcellemaster

Indholdsfortegnelse

Potentialet er stort for solcellemaster, der leverer CO2-neutral belysning og bidrager til den grønne dagsorden. Derfor etablerer Priess-koncernen et selvstændigt selskab, der kan udvikle markedet for solcellemaster. Løsningen blev senest vist med 98 master på verdensudstillingen EXPO2020 i Dubai, og nu udskiller Priess forretningsområdet for at erobre en førende position på verdensmarkedet.

Priess Solar A/S er et nyt selskab inden for intelligent, solcellebaseret gadebelysning til det offentlige rum. Selskabet er et spinoff fra danske Priess A/S, der har en førende position inden for grønne, CO2-besparende løsninger til den digitale omstilling, fjernvarme, elforsyningsnettet m.m.

Matcher den grønne agenda

Formålet er at skabe en virksomhed med 100 procent fokus på udviklingen af Priess-koncernens forretning inden for solcellemaster, der blev introduceret allerede i 2009.

– Løsningen passer perfekt ind i den grønne agenda, hvor mange virksomheder og det offentlige har meget ambitiøse mål om at blive CO2-neutrale inden for få år, siger Christian Cordsen, direktør og ejer af Priess-koncernen.

– Derfor ser vi et stort potentiale inden for området, og for at sætte fart på udviklingen etablerer vi et spinoff, hvor området udskilles i en selvstændig virksomhed. Vi investerer de midler, der skal til, for at etablere en stærk forretning, uddyber Christian Cordsen.

Priess Solar A/S har eksisteret siden d. 1. januar 2022 og holder til på samme adresse som moderselskabet i nordvestjyske Vinderup.  

Ole Søndergård er udnævnt til general manager for Priess Solar. Han er 53 år og har gennem 10 år været leder af området for solceller og belysning hos Priess A/S.

Bestyrelsesformand er Jes Jensen, der kommer med mange års erfaring inden for international business og salg. I bestyrelsen sidder også Frederik Cordsen som repræsentant for ejerfamilien.

COP15-konferencen var startskuddet

– Hele ideen med den bæredygtige belysning med solcellemasterne startede i forbindelse med COP15 i 2009 i København, hvor vi udviklede og opstillede 19 master, fortæller Ole Søndergaard.

Siden har Priess A/S installeret mere end fire tusinde master i over 20 lande i Europa og ikke mindst i Mellemøsten, hvor der senest er opstillet 98 solcellemaster i forbindelse med verdensudstillingen EXPO2020 i Dubai.

Smart City – intelligent brug af data

Solcellemasterne fra Priess Solar bidrager til den grønne omstilling og til Smart City-tankegangen, hvor intelligent brug af data og IT-løsninger tilfører by og infrastruktur værdi til gavn for borgerne og byens effektivitet.

Solcellemasterne anvendes i det offentlige rum til belysning af veje, pladser, busholdepladser osv. Via solceller og batterier er masterne selvforsynende med strøm. Avancerede styringer optimerer effekten og kontrollerer en eventuel opkobling til elnettet for supplerende strøm, hvilket der kan være behov for i vinterhalvåret på de nordligere himmelstrøg.

Eksport skal op i gear efter pandemi

Priess Solar forventer størst salg i Mellemøsten, hvor et ellers lovende salg har ligget stille pga. covid-19. Det nye selskab skruer også op for ambitionerne i Europa, hvor den grønne dagsorden efterspørger bæredygtige løsninger til udendørs belysning. Senest er sidste hånd ved at blive lagt på en aftale med en portugisisk forhandler.

Solcellemasterne er udviklet i samarbejde med førende designere, så de passer ind i det offentlige rum. Planen er, at masterne fremover skal produceres lokalt, et eller flere steder i Mellemøsten, for at opnå et så lavt CO2-aftryk som muligt, mens teknologien leveres fra Danmark.

– Med etableringen af Priess Solar A/S skruer vi kraftigt op for ambitionerne med yderligere investeringer i produktudvikling, optimering af produktionen, forhandlersupporten samt udviklingen af det internationale forhandlernetværk, slutter Ole Søndergaard.

Om Priess Solar A/S

Priess Solar A/S er en innovativ virksomhed inden for intelligent, solcellebaseret belysning til det offentlige rum.

Løsningerne omfatter solcellemaster til belysning af veje, pladser, busholdepladser osv. Via solceller og batterier er masterne selvforsynende med strøm. Avancerede styringer optimerer effekten og kontrollerer en eventuel opkobling til elnettet for supplerende strøm.  

Priess Solar A/S indgår i Priess-koncernen og er et spinoff fra Priess A/S, der har en førende position inden for grønne, CO2-besparende løsninger til den digitale omstilling, fjernvarme, elforsyningsnettet m.m.

Priess Solar A/S og Priess A/S beskæftiger +150 medarbejdere i Vinderup, Danmark, fordelt på produktion, salg, administration, planlægning og udvikling/teknisk afdeling.

Yderligere information

www.priess-solar.com

Jes Jensen, bestyrelsesformand, Priess Solar A/S
Telefon: +45 2646 1500
Email: jes.jensen@outlook.dk

Ole Søndergaard, general manager, Priess Solar A/S
Telefon: +45 2938 7033
Email: os@priess-solar.com