Transformerstationer til el-opladestationer

Priess A/S er leverandør af transformerstationer, der skal forsyne opladningsstandere på opladestationer til el-biler.

Priess A/S er leverandør af transformerstationer, der skal forsyne opladningsstandere på opladestationer til el-biler. De første fire stationer er leveret i hhv. Nyborg, Fredericia, Skanderborg og Nørager. De to sidste stationer skal leveres i maj måned i Greve på Sjælland.

I Danmark har Circle K indgået et partnerskab med kæden Ionity og etableret de første high power opladningsstandere. Ionity som har hovedkvarter i München i Tyskland er et ”joint venture” selskab mellem BMW, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group og har formålet til at etablere et europæisk netværk af high power chargers (HPC).

Effektniveauer af stationerne er på op til 350kW som gør det muligt at reducere opladningstiden markant sammenlignet med eksisterende systemer.

Der forventes en løbende etablering af de nye superladere i Danmark. Ionity har et overordnet mål af 400 europæiske superladere i 2020. Læs mere her i artiklen fra Intego A/S (ansvarlig firma for alt el-installation til transformerstationerne og superladerne).