Pumpestation til vandværk på Grønland

I bygden Qassiarsuk på Grønland skal der laves et nyt vandværk, som skal sikre beboerne i bygden drikkevand i fremtiden. I efteråret 2016 gik planlægningen af projektet i gang og der blev udviklet to forskellige størrelser pumpehuse. Priess A/S har netop leveret det første pumpehus. Løsningen er baseret på vores Priess Shelters koncept som er modulopbygget i sandwichpaneler.
 • Samlet og monteret på stedet
 • Størrelse: LBH: 8100 x 4500 x 2400 mm
 • Farve, udvendig: RAL 7024
 • Farve, indvendig: RAL 9002

Kunde

EL:CON A/S

Installationsadresse

Qassiarsuk, Grønland

Samarbejdspartnere

EL:CON A/S

Den grønlandske bygd Qassiarsuk ligger i bunden af Tunulliarfik på det sted, hvor Erik den Røde slog sig ned, da han i år 982 kom til landet. Dengang hed bygden Brattahlid og lå i Østerbygden. Derfor findes der i området mange bevaringsværdige ruiner fra nordboerne. Af denne grund skulle bygningsmyndighederne ind over projektet og godkende udseendet på huset. Valget faldt på et Priess Shelters med saddeltag.

Størrelsen på det første hus blev fastlagt til 8,1m lang, 4,5m bred og en højde på 2,4 meter. Priess A/S har stået for montagen af huset på Grønland. Stålkonstruktionen og trappen er produceret på fabrikken i Vinderup mens fundamentet er støbt af bygherre.

Hele pumpehuset og diverse hjælpemidler blev pakket på 19 paller og sendt fra Vinderup 5 uger før montagestart i Qassiarsuk.

Priess A/S og Nukissiorfiit har i forvejen et godt samarbejde på transformerstationer på Grønland.

Relaterede kundecases

Skal vi drøfte dit projekt?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit behov og vores løsninger.

  Din specialist

  kim_ravn_mortensen
  Kim Ravn Mortensen
  Key Account Manager
  +45 2938 7084
  km@priess.dk