Teknikhuse der matcher omgivelser

Da Aalborg Forsyning skulle vælge teknikhuse, var kravet at de skulle kunne integreres i bymiljøet. Et frugtbart samarbejde mellem forsyningen, et ingeniørfirma og Priess førte til et smukt og standardiseret, plug-and-play koncept, som gennem en årrække har vist sin værdi.

– Vi vil gerne have et standardiseret teknikskab og -hus, som gør det billigere, og som reducerer installationstiden for nye pumpestationer til vores spildevandsanlæg, fortæller Ole Nikolajsen, driftsleder hos Aalborg Forsyning.

Og så skulle de kunne falde smukt ind i bymiljøet. Sådan lød opgaven fra Aalborg Forsyning, da man i sin tid invitererede et ingeniørfirma og Priess, som leverandør af teknikskabe og – huse, til at udvikle konceptet.

– Vi har tidligere med fordel involveret arkitekter i designprocessen for at sikre, at nyetablerede pumpehuse får et ydre, som passer ind i omgivelserne. På dette projekt har vores arkitekter arbejdet sammen med Intego (nu Priess) Priess, som i høj grad har bidraget med deres ideer og input til de færdige huse, uddyber Ole Nicolajsen.

Kunde

Aalborg Forsyning

Installationsadresse

Aalborg

Samarbejdspartnere

Envidan

Løsningen blev et byggeklodssystem, hvor der tages højde for forskellige installationsbehov, størrelser og hvilket miljø de skal passe ind i. Teknikhusere kan nemlig iklædes en række forskellige forklædninger, såsom træ, zink, fiberglas, cortenstål eller som specialfremstillede og profilerede stålplader, som Aalborg Forsyning har ønsket, så det falder ind i miljøet på pladser og i stræder.

Teknikhusene leveret som en totalløsning med fundament, hus og tavler fra Priess’ fabrik i Vinderup. I det færdige fundament er der lavet plads til rørføring, så det er lige til at sætte i udgravningen. I selve teknikhuset er der med en række modulære løsninger gjort klar til en hurtig og effektiv installation af teknikken, og så selvfølgelig leveret med den ønskede ydre finish.

– Teknikskabene bliver leveret som en plug-and-play løsning, som på få timer kan installeres og integreres i bymiljøet til glæde for Aalborgs borgere, siger Torben Engmann Kristensen, der er produktchef for teknikhuse hos Priess A/S.

– Vi synes selv, at det er en meget æstetisk løsning, hvor f.eks. pumpestationer ikke længere behøver at være et nødvendigt onde, slutter han.

Teknikskabene blev udviklet i tæt samarbejde med ingeniørfirmaet Envidan.

Relaterede kundecases

Skal vi drøfte dit projekt?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit behov og vores løsninger.

  Din specialist

  kim_ravn_mortensen
  Kim Ravn Mortensen
  Key Account Manager
  +45 2938 7084
  km@priess.dk